SIKKERHED I TRAFIKKEN

Når du rider i trafikken                 Husk ridehjelm – ALTID

• Du skal ride i vejens højre side, med mindre der findes en særskilt ridesti. Du må ikke ride på cykel og gangsti.
  • Rid en` og en` I højre side af vejen. Kun hvis I er mange, skal I ride to og to.
  • Rid aldrig for løse tøjler.
  • En ung og urolig hest bør følges sammen med en erfaren og rolig hest, hvor den erfarne går tættest på vejen.
  • Giv tegn i god tid, så andre ryttere og trafikanter er forberedt på, hvad du vil gøre.
  • Hold samling på gruppen. Kryds vejen samtidig. Lad aldrig heste vente på hinanden på hver side af vejen. Heste er flokdyr og i værste fald kan en ventende hest løbe efter de andre heste som allerede er kommet over vejen.
  • Kryds altid vejen, hvor der er fuld udsigt og f.eks aldrig i et sving.
  • Når du rider i lygtetændingstiden, skal du have lygte på dit venstre ben. Lygten skal lyse hvid fremad og rødt bagud og være synlig på mindst 150 meters afstand. Hesten skal have refleksbånd på alle 4 ben. Refleksbåndende skal være mindst 5 cm brede. Du kan blive ekstra synlig ved selv at tage en refleks/diodevest på og give hesten et lyst dækken på evt. med påsyede refleksbånd.
  • Fodgængere passeres altid i skridt.
  • Ta ned i skridt hvis en cyklist ønsker at overhale.

GOD RIDETUR – MVH BESTYRELSEN.